Nazaj v prihodnost: 12. Mednarodna konferenca IIA združila strokovnjake notranje revizije v Sloveniji

 

18. in 19. maja 2023 je potekala 12. Mednarodna konferenca IIA – Slovenskega inštituta z naslovom “Nazaj v prihodnost” na čudovitem Bledu v Sloveniji in virtualno preko ZOOM. Konferenca je bila edinstvena priložnost za strokovnjake notranje revizije, da se seznanijo z najnovejšimi trendi, najboljšimi praksami ter novimi izzivi, ki jih prinaša prihodnost.

Letošnja konferenca je gostila osrednjo gostjo Katleen Seeuws, podpredsednico Standards & Guidance, The Institute of Internal Auditors. Njeno predavanje je osvetlilo pomen sprememb novih Standardov ter pomembnost prihodnosti stroke notranje revizije.

Poleg tega so izjemni govorci, med njimi Ramsés Gallego, Alexander Rühle, Markus Kanhofer, Marija Đorđević, mag. Primož Marinšek, mag. Nastja Mulej, dr. Sergeja Slapničar, Stefan Knott, Tatjana Fink, Nina Trček in Patricija Pergar, podali vpogled v ključne teme notranje revizije, kot so kibernetska varnost, umetna inteligenca, ocenjevanje tveganj, trajnostni vidiki poslovanja in zaščita žvižgačev.

Udeleženci so imeli tudi priložnost za mreženje s kolegi in vzpostavljanje dragocenih stikov. Konferenca je združila udeležence iz različnih držav, kar je omogočilo bogato izmenjavo znanja in širitev mednarodne mreže strokovnjakov. Hibridna narava konference je omogočila udeležbo tako na kraju samem kot tudi virtualno, kar je zagotovilo večjo dostopnost in udeležbo predavateljev in udeležencev iz različnih držav.

12. Mednarodna konferenca IIA – Slovenskega inštituta je tako uspešno združila strokovnjake notranje revizije ter ponudila priložnost za nadaljnji razvoj.