KDAJ: Ljubljana, 17. in 18. september 2020
KJE: Fakulteta za upravo, Univerza v Ljubljani (predavalnica P1), Gosarjeva ulica 5, Ljubljana
Prenos brošure za konferenco | Gradivo za sponzorje

Eventbrite - 8. MEDNARODNA KONFERENCA IIA - SLOVENSKEGA INŠTITUTA
0Dni0UR0MINUT0Sekund

Notranja revizija na razpotju

Letošnja tema je v skladu z vstopom v novo desetletje: Notranja revizija na razpotju.

Notranja revizija se sooča z vse večjimi zahtevami, ki so posledica hitrih in nenadnih sprememb v vseh vidik delovanja vsake organizacije. Zato je še toliko pomembneje, da notranji revizorji, kot t.i. »tretja obrambna linija« sodelujemo s prvo in drugo obrambno linijo, da krepimo tudi znanja in veščine o tem, kako ustvarjati vrednost organizacije.

Pripravili smo program, ki bo združeval tako mednarodne kot slovenske strokovnjake iz različnih področij. Teme so različne, vendar je vsaka namenjena odpiranju novih vidikov delovanja notranje revizije, pri čemer je ključnega pomena, da se notranji revizorji zavedamo svojega poslanstva: dodajati vrednost organizaciji.

Teme so kot vsako leto mednarodno obarvane, saj je Slovenija močno vpeta v mednarodne tokove. V Sloveniji imamo znanja na visoki ravni! V Združenju notranjih revizorjev IIA Slovenskem inštitutu menimo, da je ključnega pomena sodelovanje in povezovanje vseh strok in vidikov, s poudarkom na strokovnosti. Namen predavanj konference je tako, da predstavijo zanimive in drugačne prakse, ki jih nato notranji revizorji kritično ocenimo in prilagodimo svojim organizacijam.

Predavatelji prihajajo iz ZDA, Nemčije, Velike Britanije, Luksemburga, Grčije, Poljske, Hrvaške in seveda Slovenije. V pogledu mednarodne zastopanosti predavateljev notranje revizije smo tako zagotovo največja mednarodna konference v tej regiji.

Teme se bodo prepletale, in sicer od klimatskih sprememb, ocene tveganj, agilnosti, sodelovanja  notranjega revizorja z drugimi gradniki sodobnega sistema nadzora, merjenja dodane vrednosti notranje revizije, pisanja priporočil, strojnega učenja, žvižgaštva, komunikacije, trendov itd. Skupni imenovalec vseh tem je, da je notranja revizija na razpotju: ali v smeri reaktivnosti, kjer je osredotočanje na pretekle podatke in trende ter obrambo, ali proaktivnosti, kjer notranji revizorji ne samo branimo, ampak predvsem dodajamo vrednost organizacijam.

Tako vas vljudno vabimo na konferenco, ki bo tudi letos cenovno dostopna vsem. Namen teh konferenc zagotovo ni samo prenos znanja, ampak tudi druženje in izmenjava mnenj kolegov. Skratka bo zanimivo, provokativno in drugačno.

Lahko pa konferenco podprete v vaših organizacijah s sponzorskim ali donatorskim prispevkom! Veseli bomo! Več o sponzorstvu lahko preberete  tukaj.

Veselimo se srečanja in druženja z vami!

Upravni odbor Združenja notranjih revizorjev IIA – Slovenskega inštituta

PROGRAM

ČETRTEK
Registracija in druženje udeležencev 8:00 – 9:00
Uvodni nagovor 9:00 – 9:30 Matej Drašček
Ali se notranji revizorji zavedamo najpomembnejšega tveganja? 9:30 – 10:30 prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj
Odmor 10:30 – 11:00
Notranja revizija in inovativnost – izkušnje javne uprave Velike Britanije 11:00 – 11:45 Jo Rowley*
Obvladovanje tveganj v javnem sektorju v Italiji: podcenjevanje tveganj (primer mosta Genova) 11:45-12:30 dr. Elena Molteni*
Kosilo 12:30-13:30
Vodja notranja revizije v prvi in drugi obrambni liniji – izzivi in rešitve 13:30 – 14:15 dr. Röhrbein Stefan*
Zakaj večina kazalnikov zavede notranjo revizijo v napačno smer? 14:15 – 15:00 Maciej Piolunowicz* (tbc)
Kako izboljšati sodelovanje med zunanjo in notranjo revizijo? 15:00 – 15:45 dr. Marko Čular**
PETEK
Registracija in druženje udeležencev 8:00 – 9:00
Vplivna notranja revizija:  Temelji uspeha notranje revizije 9:00-9:45 Meghan Kennedy*
Kam greš notranja revizija? 9:45-10:30 dr. Thomas Amling, MBA*
Odmor 10:30-11:00
Ena na ena o kibernetski varnosti 11:00-11:45 Uroš Žust
Uporaba umetne inteligence v NR 11:45 -12:30 Attila Kövesdi (tbc)
Odmor 12:30-13:00
Etični vidiki sodobne tehnologije 13:00-13:45 dr. Dan Podjed (tbc)
Ali je “žvižgaštvo” etično ali pravno dejanje? 13:45-14:30 dr. Sandra Damijan
Kako napisati priporočila notranje revizije, ki so „lepljiva“? 14:30-14:45 Verra Marmalidou*
Zaključek in sklepne misli 14:45-15:30

* Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku
** Predavanje bo potekalo v hrvaškem jeziku.

Program se lahko do pričetka konference še lahko spremeni.

 Cena za člane IIA (Združenja notranjih revizorjev IIA – Slovenskega inštituta) ob zgodnji prijavi s plačilom do 20.8.2020 znaša 99 EUR (za udeležence iz javnega sektorja se kot zgodnja prijava šteje poslana naročilnica do 20.8.2020).

Cena za člane IIA s plačilom po 20.8.2020 znaša 150 EUR, za člane naših partnerskih organizacij (SiRisk; EISEP, ISACA, Združenje Manager, Združenje nadzornikov, ACFE, ICS) znaša 180 EUR, za vse ostale znaša 250 EUR.

CENE KONFERENCE na udeleženca

(cena ne vključuje DDV, ker nismo DDV zavezanci)

Zgodnje prijave in plačilo do 20.8.2020* Prijave do 11.9.2020
Redna cena konference       250,00 €
Za člane partnerskih organizacij (SI.RISK,  ICS, EISEP ZNS, Združenje manager,  ISACA, ACFE, )      180,00 €
Cena za velike in srednje sponzorje      180,00 €
Za člane IIA 99,00 €      150,00 €

Udeležnino se nakaže najkasneje do 11. 9. 2020 na poslovni račun Združenja notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut, Dunajska cesta 106, Ljubljana, številka SI56 6100 0002 1016 755. V namen plačila navedite ime in priimek. V polje za sklicevanje na številko vpišite 00 2805-2020.

Na konferenco se lahko prijavite tukaj s klikom. na gumb REGISTER (navodila najdete na https://www.iia.si/dokumenti/). Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest, zato lahko zagotovimo udeležbo le tistim, ki nam bodo poslali izpolnjeno prijavnico preko spletne strani.

Postopek za registracijo udeležencev, ki mu bo udeležnino plačal neposredni proračunski uporabnik, je opisan spodaj[1].

V kolikor bo za več udeležencev poravnalo udeležnino podjetje, v katerem ste zaposleni, prosimo  pošljite specifikacijo plačanih udeležnin  na email: info@iia.si.

Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od konference odjaviti najkasneje tri dni pred konferenco, ker vam bomo v nasprotnem primeru zaračunali udeležnino. Obvestilo o odjavi uredite preko Eventbrite ali pošljite na naslov info@iia.si. Vsako odjavo pisno potrdimo.  Za odpovedi do 11. septembra se obračunajo manipulativni stroški v višini 30% kotizacije, v primeru odpovedi po 11. septembru pa se obračuna polna udeležnina.

S seboj prinesite print vstopnice ali vstopnico v elektronski obliki. Vstopnica je imenska in ni prenosljiva.

Nosilci IIA-jevih strokovnih nazivov lahko za udeležbo na Konferenci uveljavljajo 13 CPE točk.

Agencija za javni nadzor nad revidiranjem je na podlagi tretjega odstavka 4. člena Pravilnika o stalnem dodatnem strokovnem izobraževanju pooblaščenih revizorjev (Ur. l. RS, št. 44/19) izdala Združenju notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut soglasje za izvajanje letnega programa izobraževanja za leto 2020. Pooblaščeni revizorji lahko tako za udeležbo na Konferenci uveljavijo 13 točk z oznako B, kot stalno dodatno strokovno izobraževanje pooblaščenih revizorjev.

HOTEL nastanitev za udeležence konference

Na voljo imamo omejeno število sob po posebni ceni za udeležence konference v hotelu LJUBLJANA RESORT HOTEL***,  3,5 km oddaljeno od konferenčne dvorane oz.  13 minut z avtobusom 6,8,11

Informacije o razpoložljivosti sob in rezervacije:  info@iia.si

1/2 Deluxe dvoposteljna soba z zajtrkom : 40,00 eur

+ doplačilo za 1 osebo 35,00 eur

+ turistična taksa 3,13 eut

Brezplačna uporaba parkirnega prostora pred hotelom

Vse, ki prihajate iz tujine, prosimo, da prijavo izvedete preko naše spletne strani. in nas glede podrobnih informacij o lokaciji konference, nočitvah, prevozih kontaktirate preko e-naslova info@iia.si.

[1] Postopek za udeležence, ki mu bo udeležnino plačal neposredni proračunski uporabnik na podlagi tega poziva:

  1. Vsak član izpolni spletno prijavnico, pri izpolnjevanju vnesite podatke proračunskega uporabnika
  2. Proračunski uporabnik za Združenje IIA – Slovenski inštitut izda naročilnico za plačilo udeležnine (na naročilnico tudi navede, za koga bo plačal udeležnino in vrsto udeležnine za vsakega udeležeca posebej, ki jo pošlje na info@iia.si.
  3. Po prejemu naročilnice IIA proračunskemu uporabniku izda račun. Rok plačila računa je skladen z rokom, ki ga določa vsakoletni Zakon o izvrševanju proračuna RS (30. dan ali v roku 30 dni).