The IIA Bookstore (Powered by Internal Audit Foundation)

IIA Bookstore ponuja na stotine izobraževalnih knjig, ki izvajalcem notranjega revidiranja zagotavljajo aktualne informacije in smernice. Vse knjige pregledajo notranje revizorski presojevalci. Knjižnica IIA je namenjena notranjim revizorjem in vsem, ki jih notranja revizija zanima.
Člani si lahko izposodite knjige v naši knjižnici brezplačno. Seznam literature, ki jo najdete v naši knjižnici je na voljo TUKAJ.

Knjižnico lahko obiščete aktivni člani po predhodni najavi in predhodni odobritvi s strani Predsedstva Združenja IIA – Slovenski inštitut-a na naslovu Dunajska 106, Ljubljana (1. nadstropje APOLLO PLUS) vsak dan v času uradnih ur po predhodni najavi na email: info@iia.si. Za večdnevno izposojo prosimo predhodno izpolnite obrazec, ki je na voljo TUKAJ in ga skeniranega z datumom želenega obiska pošljite v odobritev na info@iia.si.

Knjižnico IIA – Slovenskega inštituta smo dopolnili s temi novostmi:

CIA Exam Practice Questions – Certified Internal Auditor® 2019

By: The Internal Audit Foundation

Vprašanja nove CIA-ove izpitne prakse so namenjena seznanjanju z vsebino in obliko CIA izpita. od 2019 dalje. Vprašanja so reprezentativna za vsebino vprašanj, ki jih kandidat CIA lahko pričakuje na prihodnjih izpitih. Več: https://bookstore.theiia.org/cia-exam-practice-questions-certified-internal-auditor

 

Applying the International Professional Practices Framework, 4th Edition

By: Urton Anderson, PhD, CIA, CRMA, and Andrew J. Dahle, CIA, CRMA, CPA

Knjiga je napisana kot praktični vodnik pri uporabi mednarodnih standardov strokovnega ravnanja pri notranjem revidiranju. Ponuja pregled osnovnih elementov uspešne notranje revizijske dejavnosti, poglobljeno obravnava pomembne aktualne spremembe in opisuje praktična orodja in tehnike, ki jih notranji revizor lahko uporabi pri svojem delu.

Več: Applying the International Professional Practices Framework, 4th Edition

 

Auditing and Disruptive Technologies

By: Thomas Sanglier, CIA, CPA, CRMA

Uvajanje novih, disruptivnih tehnologij je povezano s številnimi in velikimi tveganji. Knjiga odgovarja na vprašanje kako lahko notranji revizorji prispevamo k uspehu takšnih projektov.

Več: Auditing and Disruptive Technologies

 

The Internal Auditor’s Guide to Risk Assessment, 2nd Edition

By: Rick A. Wright Jr., CIA

Ocenjevanje tveganj je osnovna aktivnost notranjih revizorjev, ki vsakodnevno vpliva na naše delo. Gre za nadgradnjo uspešne prve izdaje s praktičnimi orodji in tehnikami za uspešno načrtovanje in izvedbo ocenjevanja tveganj.

Več: The Internal Auditor’s Guide to Risk Assessment, 2nd Edition

 

Practical Enterprise Risk Management: Getting to the Truth

By: Larry L. Baker, CRMA, CCSA, CPA

Knjiga predstavlja dejanske izkušnje in praktične napotke s področja upravljanja s tveganji zbrane skozi zadnjih 20 let v nekaterih največjih organizacijah. Več:

Practical Enterprise Risk Management: Getting to the Truth

 

Data Analytics: A Road Map for Expanding Analytics Capabilities

By: Richard Cline, Ward Melhuish, CSSGB, and Meredith Murphy, CFE, CAMS

Knjiga notranjim revizorjem, pa tudi organizacijam nasploh, ponuja nabor konkretnih aktivnosti za boljše izkoriščanje podatkov in podatkovnih analiz.  Več:

Data Analytics: A Road Map for Expanding Analytics

 

Managing Risk in Uncertain Times: Leveraging COSO’S New ERM Framework

By: Paul J. Sobel, CIA, QIAL, CRMA

Knjiga ponuja razmislek kako na podlagi prenovljenega COSO-ERM modela organizacije lahko bolje zasledujejo priložnosti in obvladujejo tveganja. Več: Managing Risk in Uncertain Times: Leveraging COSO’s New ERM Framework

 

Wayfinding: Stories of Internal Audit Leaders Navigating to Success

By: Sandra Johnson

Knjiga govori o izkušnjah uspešnih notranjerevizijskih vodij z iskanjem poti do uspeha pri svojem delu.

Več: Wayfinding: Stories of Internal Audit Leaders Navigating to Success

 

Internal Auditing: Assurance & Advisory Services, Fourth Edition

By: Urton L. Anderson, PhD, CIA, CFSA, CCEP; Michael J. Head, CIA, CPA, CISA, CMA; Sridhar Ramamoorti, PhD, CIA , CFSA, CGAP, CRMA; Cris Riddle, MA, CIA, CRMA; Mark Salamasick, CIA, CISA, CRMA, CSP; Paul J. Sobel, CIA, CRMA
Internal Auditing: Assurance & Advisory Services, Fourth Edition, je celovit učbenik za študente hitro rastočega svetovnega poklica notranjega revidiranja.
Več: Assurance & Advisory Services, Fourth Edition

 

Assessing and Managing Strategic Risks

By: Richard J. Anderson, CPA, and Mark L. Frigo, PhD, CPA, CMA
Današnje dinamično tvegano okolje je povečalo potrebo, da notranji revizorji pomagajo svojim podjetjem pri prepoznavanju, obravnavanju in upravljanju strateških tveganj, s katerimi se sooča podjetje.
Več: Assessing and Managing Strategic Risks

 

Internal Audit Capability Model (IA-CM) for the Public Sector

By: Elizabeth MacRae, CGAP, and Bruce C. Sloan, CPA, CA, CRMA
Uporaba/implementacija za notranje revizorje javnega sektorja. IA-CM o še naprej globalni model, ki bo opredelil osnove, potrebne za učinkovito notranjo revizijo..
Več: Internal Audit Capability Model (IA-CM) for the Public Sector